Vegetarian in Thailand
Kallar den "veggen", den bästa frukostrestaurang i världen. Som på alla thailändska restauranger går serveringen till enligt grytmetoden. Man får ris som bas sen fyller man på med vad som ser gott ut i grytorna.
Betalning sker efter det antal toppings man tar. En synnerligen bra metod som tillämpas även på de flesta andra thairestauranger. Man väljer alltså mängd mat efter hur hungrig man är.
Veggen har väl ca 15 olika grytor med olika rätter i varje. Det gör att man kan variera sin rätt i oändlighet. Att välja är ju ett problem i sig, språket skapar också en del problem. Jag kan ju inte thai och personalen ingen engelska. Men pekmetoden fungerar och jag har hittills aldrig blivit missnöjd.
Personligen är jag inte vegan men skulle gärna vara det. Mitt problem är lathet och i viss mån språkförbistring.
Reklamen är dock på tre språk.
Härligt många olika grytor.
Naturligtvis är det även take away, det är den metod huvuddelen av lokalbefolkningen föredrar.
Två toppings är min normalportion.
Variation från gårdagen.
Ännu en variation, oftast vet man inte vad det innehåller, men såååå gott. Något annat som tilltalar är priset, en frukost ligger på ca 8kr.





