Vegan hikingfood, test
Efter att blivit påverkad av mina barn angående veganmat försöker jag att äta det så ofta jag kan. Är ju dessutom intresserad av friluftsliv och då är veganmat ofta ett överlägset alternativ (lätt, smidigt och billigt) under tex hikingturer. Torkade soyavaror finns det hur mkt som helst i olika former.
Det finns ju också frystorkad turmat (ej vegan) att köpa i olika friluftsbutiker men det alternativet kräver en plånbok som är betydligt tjockare än min.
Men här i Thailand öppnar sig en helt ny värld, vegetarisk mat har en mer framträdande roll här.
I min favorit veg restaurang säljs även torkad mat i vacumförpackade påsar som inehåller ca 3 portioner per påse.
100% veggie
Endast soya med smak av torkad bläckfisk.
100 gram torkad och vacumförpackad produkt till ca 3 portioner. Snuset tillhör ej matingrienserna.
Blötläggning av 1/3 dels påse.
Kokning
Det färdiga resultatet.
Sedan är det då bara att testa. Personligen äter jag väldigt gärna "riktig" torkad bläckfisk, salt med en speciell "fiskhavs" smak.







Blir riktigt förvånad när jag smakar, Smaken är så nära "riktig" bläckfisk så jag skulle ha väldigt svårt att skilja på "riktig" och sojabläckfisk. Maten gick ner hur smidigt som helst och är ypperlig hikingföda. Kommer att köpa mer och även andra smaker av samma fabrikat.
Sen har vi ju det här med kostnader. Måste säga att prisbilden här och i Sverige skiljer sig åt nästan skrämmande mycket. Den här lunchen har en prislapp på ca 5 kronor!!!. En portion frystorkad friluftsmat i Sverige ligger väl på ca 70-80kr.